Techno Cut: a tökéletes megoldás


A Techno Cut Hungary kizárólag a legjobb minőségű műszaki alapanyagokat használja azért, hogy ügyfeleinek a legjobb minőségű terméket állíthassa elő bármilyen alkalmazásra. A termékek, melyet a Techno Cut Hungary feldolgoz, a következők: kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab,EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textilésbármilyen más rugalmas anyag.

A Techno Cut Hungary az öntapadó anyagok terén szoros együttműködést alakított ki a tesa Közép-európai Régiós Központtal, így a tesa termékek fő konvertereként a tesa összes termékét konvertálja, feldolgozza, legyen az transzfer szalag, kétoldalú ragasztó, öntapadó ragasztószalag, maszkoló szalag.További információért kérjük, keresse fel a tesa hivatalos weboldalát: www.tesa.com
A Techno Cut Hungary másik kiemelkedően fontos termékcsoportja a védőfóliák és applikációs ragasztószalagok hatalmas kínálata. 

Egy harmadik fontos termékcsoport, mellyel a Techno Cut Hungary dolgozik az a habok hatalmas választéka:
 • nyitott cellás, térhálósított poliuretán hab poliészter alapon
 • nyitott cellás természetes gumihab
 • nyitott- vagy zártcellás szivacsgumi
 • anti-kondenzációs, zárt cellás szigetelőcsíkok és táblák
 • extrudált, térhálósított, zártcellás polietilén habcsík légkondicionáláshoz és hűtéshez
 • NR-SBR/EPDM/CR/NBR-PVC hab
 • neoprén szivacs
 • nyitott-és zártcellás szilikongumi
 • önkioltó PVC hab
 • kompakt Vulcolon
 • szilárd gumi
 • kompakt gumi és szivacsgumi
 • extrudált gumi


Mikor használhatjuk az EPDM gumihabot?

Számos olyan területe van az iparnak, ahol elengedhetetlenek a megfelelő tömítések. Ezek alapanyagai nagyon különbözőek is lehetnek. Az egyre minőségibb és széles körben használható tömítések kidolgozása során a gumihabok is helyet kaptak a palettában. A gumit már régóta használják különféle munkálatokhoz, azonban az EPDM gumik szélesítik lehetőségeinket.

Az EPDM (ethylene propylene diene monomer) gumihab termékeket elsősorban az autóipar használja, kiváló tulajdonságai miatt. Igazán magas hőmérsékletet is kibír, ezért gumiabroncsok gyártása során is használhatóak. Ellenállnak az UV sugárzásnak és az ózonnak is, miközben igen jó alaktartóak.

Az EPDM által magasabb hőmérsékleten dolgozhatnak a gyártás során, hiszen hőállóbb, mint más gumitermékek. Igen rugalmas és szakítószilárdsága is kiváló. Készíthetők általa tömítők, zárelemek, távtartók, emellett alkalmasak rezgés- és zajcsökkentésre is.

Amennyiben bővebb információra van szüksége EPDM termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén!Mit érdemes tudni az önkioltó PVC habról?

A habosított PVC széles körben felhasználható eszköz, amely méltán népszerű dekorációs- és építőanyag. Sokan nincsenek tisztában jó tulajdonságaival, pedig számos előnnyel rendelkezik. Az alábbiakban röviden szeretnénk bemutatni Önnek, hogy milyen lehetőségek rejlenek az önkioltóhabosított PVC használatában.

A reklámiparban számtalan cégtábla, display, dekoráció és egyéb figyelemfelkeltésre alkalmas eszköz készülhet az önkioltó PVC habból. Könnyen méretre vágható és egyszerűen színezhető, dekorálható is. Az építőiparban kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően használják előszeretettel. Súlyuk csekély és kedvező áron hozzájuk lehet jutni. Kevés vizet képesek magukba zárni és rendkívül jól ellenállnak mind a vegyi anyagoknak, mind pedig az UV sugárzásnak.

Mitől önkioltó az önkioltó PVC hab?

Éghetőségük szerint osztályokba vannak sorolva ezek az anyagok. Az égés során ugyan megolvadnak, de az égéshő megszűnésével olvadékuk nem képes további tüzet okozni. Ezért hívjuk ezeket önkioltóknak.

Ha önkioltó PVC habra van szüksége, keressen minket bizalommal!

Transzfer ragasztószalagok

Az ipari termelés számos területén elengedhetetlen a minőségi alapanyagok és segédanyagok felhasználása, hiszen a végső késztermék minősége jelentősen függ az előállítás folyamatától. A ragasztástechnikai eszközök egyik speciális szegmense a transzferragasztók, mely anyagok széles körben szerves alaprészét képezik a gyártófolyamatoknak, amelyhez hozzájárul a nagy kötési szilárdságuk, kiváló tapadóerejük és jó hőmérsékleti teljesítményük.

A transzferragasztók felhasználási területei:

· Építőipar

· Logisztika, szállítmányozás, csomagoló ipar

· Egészségügy

· Tömítés ipar

· Elektronikai ipar

· Autó és alkatrészgyártó ipar

· Reklámeszköz gyártás

Természetesen a néhány felsorolt iparágon kívül széles felhasználási körrel rendelkeznek a transzfer ragasztószalagok, melyek sajátossága, hogy közvetlen a munkafelületen alkalmazhatóak, mivel könnyedén felhelyezhetőek és károsító hatás nélkül eltávolíthatóak. Gyors, precíz munkavégzést és egyenletes rétegvastagságot biztosítanak a felhasználók számára.

Magas minőségű transzfer ragasztószalagokért keressen minket elérhetőségeinken és egyéni kérései esetén is készséggel állunk rendelkezésére!A neoprén védőfóliák

Napjaink technológiai fejlődésének és a megnövekedett felhasználási igényeknek megfelelően folyamatosan innovatív és a kedvező tulajdonságok következtében széles körben felhasználható műszaki alapanyagokat állítanak elő. A neoprén speciális műkaucsuk alapú műgumi, melyet a vulkanizálás eljárása során állítanak elő és megannyi kedvező kémiai és fizikai tulajdonsággal rendelkezik.

A neoprén kedvező tulajdonságai:

•    Olajálló
•    Vízálló
•    Vegyszerálló
•    Kiváló elektromos szigetelő
•    Kiválóan ellenáll a korróziónak

A neoprén, kedvező tulajdonságainak köszönhetően, a védőfóliák előállítása során széles körben alkalmazott anyag, például felületvédő fóliák, tömítések, szigetelések és egyéb alapanyagok az elektronikában, autóiparban.

Cégünk kiváló minőségű neoprén védőfóliákat kínál ügyfelei számára, melyek hosszantartó és minőségi megoldást kínálnak különböző műszaki és ipari területeken. Tekintse meg weboldalunk további információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és minden egyéni kérésével kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére!


Miért olyan népszerű a neoprén?

A neoprén egy napjainkban egyre elterjedtebbé váló anyag. Számos területen alkalmazzák, azonban sokan még most sem tudják, hogy mi is ez pontosan és miben áll a kiválósága.

A neoprén vagy eredeti nevén kloroprén, nem természetes anyag, 1930-ban fejlesztették ki. A neoprén tulajdonképpen a műanyagok egy fajtája, egészen pontosan műkaucsuk alapú műgumi. A műkaucsuk a természetes kaucsukhoz hasonlóan vulkanizáláskor műgumivá válik, így nagy sikerrel alkalmazzák a gumiabroncsgyártásban.  A kloroprén előállítása acetilén segítségével történik, méghozzá sósavból.

A kloroprén vagy neoprén nem véletlenül vált kedvelt alapanyagává számos, a mindennapok során is használatos dolognak. Készítenek belőle búvárruhát, védőfóliát, de még hétköznapi ruhát is.

A neoprén a hagyományos guminál sokkal ellenállóbb például a kopásállóság terén, így hosszabb élettartamot előlegez meg. Az oldószereknek, nedvességnek is többszörösen ellenáll és korrózióálló bevonatokhoz is kiváló.

A neoprén, kedvező fizikai tulajdonságainak köszönhetően, valószínűleg még sokáig fő alapanyagát fogja képezni számos használati tárgynak. Szolgáltatásainkkal kapcsolatos bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal!Az EPDM feldolgozása és tulajdonságai

Az EPDM, azaz Etilén-propilén kaucsuk a műszaki célú gumihabok közé tartozik, a felhasználási területek sajátosságainak megfelelően feldolgozása és tulajdonságai széles skálán mozognak.

Az EPDM jellemző tulajdonságai:

•    Magas hőmérséklettűrés
•    Ellenállás az UV és ózon behatásnak
•    Kiváló légzárás
•    Rugalmasság

Az EPDM előállítása oldószeres vagy szuszpenziós polimerizációval történik, melyek közül az oldószeres technológia az elterjedtebb megoldás, valamint az eljárás különféle alkalmazásával más-más tulajdonságú kaucsuk termékek gyárthatók a felhasználók igényei szerint. Az eljárások alapvetően négy alaplépést foglalnak magukba: polimerizáció, a reagálatlan monomer és az oldószer visszanyerése, befejező műveletek és végül a kiszerelés.

AZ EPDM feldolgozása és gyakori alkalmazási területei:

•    Autóipar
•    Elektronikai ipar
•    Csomagolóipar
•    Építőipar
•    Sportszergyártás
•    Háztartási ipar
•    Játékipar
•    Cipő ipar és bőripar

AZ EPDM alkalmazásával és további lehetőségekkel kapcsolatban tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!


Az EPDM használata vízszigetelés esetén

Az EPDM szigetelést kivitelezéskor rendszerint két csoportba oszthatjuk:

•    Méretre, előre legyártott szigetelőleplekből álló EPDM
•    Modulméretű tekercsekből helyszíni végtelenítéssel gyártott EPDM

Természetesen mindkét típushoz tartozhat a helyszíni végtelenítés, ám ez gyártónként változhat, így különböző kivitelezéssel készülnek. A két különböző gyártási mód a csomópontokra és részletmegoldásokra is vonatkozik. Előre legyártott EPDM sarok, és csomóponti elemek vagy a helyszínen kialakítható elemek kerülnek beépítésre, nyújtható és kivulkanizálatlan anyagból. A különböző módszerek és felépítések miatt elengedhetetlen a gyártók által előírt szabályok és tanácsok betartása!

Már beépített EPDM elemeknél a következőképp avatkozhatunk be:

A szigetelésen keletkezett sérülések, lyukak és repedések esetén a gyártó által előírt mód szerint kell eljárni. A megfelelő átfedés érdekében, az azonos anyagú darabok ragasztása, a tömítések és tömítő szalagok alkalmazása az elfogadott. Esetleges szennyeződéseknél a megfelelő tisztítófolyadék vagy kefe alkalmazása ajánlott.

Ha kérdése van az EPDM elemekkel kapcsolatban, vagy szeretne szakképzett munkatársaink segítségével belevágni a munkálatokba, keressen bennünket bizalommal!