Techno Cut: a tökéletes megoldás

tesa® ACXplus

A biztos rögzítés minden iparágban kulcsfontosságú szempont, ami nagy kihívásokat rejt magában. Számos alkalmazás során minőségi anyagokat használnak, melyek speciális szerkezetét és tulajdonságait figyelembe kell venni. Különböző anyagokat kell egymáshoz rögzíteni. A hagyományos rögzítési módszerek, mint a csavarozás, hegesztés vagy szegecselés alkalmazása nem minden esetben megfelelő, és akár károsíthatja is az anyagokat.
rögzítés ragasztóerő vhb
 
Alkalmazási területek:
járműipar
elektronikai ipar
építőipar
napenergia-ipar
 
A video megtekintéséhez kattintson ide:

A tesa®ACXplus az iparban használt kétoldalas ragasztószalagok új kategóriáját jelenti az iparban
felmerülő, nagy kihívást jelentő, tartós ragasztási igények kielégítésére.
 
Főbb jellemzői:
+ Különböző anyagok rögzítése
+ Egyenlő erőeloszlás a ragasztott területen
+ Javított optikai látvány
+ Nem károsítja az anyag szerkezetét
+ Csökkentett súly
+ Nincs korrózió
+ Gyors és egyszerű alkalmazás
 
 
Ragasztóerő:
Lapos panel vagy napelem, oldalsó díszléc, világító reklámtábla – az iparban alkalmazott ragasztásoknak különböző dinamikus és statikus behatásoknak kell ellenállniuk.
A tesa®ACXplus ragasztószalagot kimagasló ragasztóerő jellemzi. A szél és a hó által kifejtett hatásoknak való ellenállás, valamint az összeragasztott komponensek terhelésének tartós csökkentése a tesa®ACX plus alkalmazásával probléma nélkül megoldható. Kimagasló erővel köti egymáshoz a különböző felszíni tulajdonságokkal rendelkező anyagokat, mert az alkalmazott akrilalapú ragasztó optimális mértékben diffundálódiké s kémiailag alkalmazkodik az összeragasztott felületekhez.
Ezen kívül a szalag vastagsága is választható úgy, hogy még durva és egyenetlen felületeken is alkalmazható legyen. Mindezek eredményeképp állandó, tökéletes tömített kapcsolat jön létre az összeragasztott felületek között. Így erős és akár évtizedekig tartó kötés alakul ki.
 
Terheléselosztás:
Alumínium acélhoz, acél üveghez, dekorüveg szálas kompozitokhoz való rögzítése – hőmérsékletváltozás esetén a különféle anyagok különböző nyúlási tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek életciklusa során az építkezéseken használt ragasztásos kötéseket statikus és dinamikus terheléséri. Ezt a terhelést el kell osztani. A tesa®ACXplus mindezt a terhelést optimálisan el tudja osztani. A tesa®ACXplus teljesítménye egy különleges tulajdonságon:a viszkoelaszticitáson alapul. A viszkoelaszticitás olyan anyagokra jellemző, amelyek egyszerre elasztikusak és viszkózusak.
Az elasztikus helyreállító energiabelső erőtbiztosít, míg az anyag viszkozitása csökkenti a mechanikus behatások következményeit. A tesa®ACXplus szalag egy forradalmi és speciális akrilrendszer segítségével mindkét tulajdonságot kiváló hatásfokkal ötvözi.
A tesa®ACXplus elaszticitása és viszkozitása optimális összeköttetést és biztos kötést tesz lehetővé. A szélsőséges hőmérsékletváltozás még a különböző nyúlás tényezőkkel rendelkező összeillesztendő felületek esetében is tökéletes megoldást nyújt.
 
Hő- és időjárás-állóság
Finnországban vagy Arizonában, kültéren vagy beltéren – az építőiparban használt ragasztási megoldásokra mindenhol szükség van.
A ragasztott kötéseknek ellen kell állniuk a legkülönfélébb vagy szélsőséges időjárási viszonyok -például az eső, a hó, az UV-sugárzás, a páratartalom, a nagyon alacsony vagy épp nagyon magas hőmérséklet – behatásainak is.
A hagyományos mechanikus rögzítési módszerek, például csavarozás vagy szegecselés alkalmazásával összeillesztett anyagok ki vannak téve a korrózió veszélyének, ami károsodást és költséges rekonstrukciót eredményezhet.A tesa®ACXplus egyaránt ellenáll a szélsőséges hőmérsékleti és időjárási viszonyoknak. Mindez olyankiváló minőségű kötésteredményez, amely hő- és időjárásálló, emellett ellenáll az UV-sugárzásnak, illetve egyéb kémiai behatásoknak is.
 

3MTM VHBTM

A VHB ragasztószalagok kiváló mechanikai szilárdsággal, vegyszer- és öregedésállósággal rendelkeznek. A széles termékválaszték sokféle alkalmazást tesz lehetővé a járműgyártás, építőipar, elektronika, reklámtábla-gyártás, stb. területén.
VHB vhb acryl

Alkalmazási példák::

  • Kültéri táblák összeszerelése
  • Fémburkolat rögzítése épületeken
  • Panelek rögzítése trailerek tartóvázára.

A termékválasztékban megtalálhatóak: porszórt felületek ragasztására alkalmas termékek, átlátszó ragasztószalagok a "láthatatlan" rögzítéshez, "conformable" termékek az egyenetlen felületekhez való tökéletes idomulásra, magas hőállóságú termékek porszórás előtti összeszereléshez, és sok más.

*A VHB ragasztószalagok az alábbi előnyöket kínálják a csavarokkal és a hegesztéssel szemben:

  • Gyorsabb összeszerelés, nincs szükség pl. varratcsiszolásra
  • Szebb megjelenés - a felületet nem kell megfúrni
  • Nincs anyagfeszültség a rögzítési pontoknál
  • Kiváló tömítés, nincs extra tömítési költség
  • Lehetővé teszi az eltérő anyagok közötti hőtágulást, pl. fém, üveg, műanyag
  • A ragasztószalag viszkoelasztikus tulajdonsága csökkenti a vibrációt és a zajt.

További előnyt jelent, hogy a VHB ragasztószalagokat a speciális igényeknek megfelelő méretre és formára lehet vágni, és ezzel időt és anyagot tudunk megtakarítani.